Reconnecting wishbone problem.

Discuss all things Model T related.
Forum rules
If you need help logging in, or have question about how something works, use the Support forum located here Support Forum
Complete set of Forum Rules Forum Rules
User avatar

Topic author
22centerdoor
Posts: 16
Joined: Mon Jan 07, 2019 6:01 pm
First Name: David
Last Name: Stauffacher
Location: Monroe, Wisconsin
MTFCA Number: 31
MTFCA Life Member: YES
Board Member Since: 2005

Reconnecting wishbone problem.

Post by 22centerdoor » Tue Jun 16, 2020 8:39 am

I just adjusted my rod beatings. I removed the inspection cover on a 4-dip pan which necessitated disconnecting the wishbone ball socket. When putting it all back together, the ball socket does not line up with the pan. It is about 3/8 of an inch off. Is this normal? Is there some type of trick to get the wishbone and pan to align? Thanks.


MWalker
Posts: 254
Joined: Fri Jan 04, 2019 9:49 am
First Name: Mike
Last Name: Walker
Location: NW Arkansas
MTFCA Number: 314
MTFCA Life Member: YES

Re: Reconnecting wishbone problem.

Post by MWalker » Tue Jun 16, 2020 8:41 am

Lift it up using a floor jack and it should slip into place.

User avatar

John iaccino
Posts: 217
Joined: Mon Jan 07, 2019 5:25 am
First Name: John
Last Name: Iaccino
Location: Rhinebeck, NY
MTFCA Number: 17802

Re: Reconnecting wishbone problem.

Post by John iaccino » Tue Jun 16, 2020 8:50 am

Try connecting the front and rear axles together with a ratchet strap. Tighten the strap and it should slip right in.

Post Reply Previous topicNext topic